От: Клубен Водач на юни, 03, 2011 в категория Дейности, Лагери, Новини, Празници

В нашите традиции е участието в тържествата около 2 юни. Похода по стъпките на четата на Таню войвода, завършва на Керчан баир край с.Априлово с тържествено отбелязване героизма на шепата четници. Ние участваме винаги с лагер там и посрещаме участниците. И тази година не изневерихме на традицията. Подготовката винаги предшества събитието, а там си бяхме предвидили всичко. Стана великолепен лагер в който бяхме 16 скаути, но ни допълниха и още на другия ден. Малките скаути, които участваха за пръв път, бяха впечатлени от ДВК и устройването на лагер. Но пък се научиха да употребяват ножките си за рязане и белене в готварство. За тях е ново начало на всичко и хубавото време помогна за добрите изживявания. Положихме венци на площада в Попово и на паметника на Керчан баир. Благодарим отново на Криско /за кой ли път/, за голямото себераздаване.

През седмицата бе проведена среща с ръководството на Дома за деца лишени от родителски грижи. От наша страна участваха Дарин Сагев – водач на СК „Антола”, Йосиф Иванов и Теодор Тодоров от СК „Златен пегас”  –  Разград. Целта бе подготовката за посрещане на пристигащите в началото на юли 2011 г.  две последователни групи Белгийски скаути. Определена бе и програма за тяхното пребиваване в Попово. СК „Антола” в ролята на домакин ще направи съвместен лагер с тях и ще има съвместни дейности. Предстоят интересни летни дни.


Тази статия е в Категория: Дейности, Лагери, Новини, Празници
Можете да проследите всеки отвор чрез RSS 2.0 полето. Можете да дадете коментар в края на статията. Pinging функцията е забранена.

Отговори