Наситената с много лагери година за нашия клуб завърши. И не съвсем, вероятно има още много дейности, но палатковите ни лагери приключиха. Вече скатахме палатките и ги подредихме в клубния склад. Замисъла бе да се съберем заедно с други клубове. Успяха да дойдат само от СК „Герил войвода“ – Търговище – Иво, Радо и Тошко, за което им благодарим. Тяхното участие в лагера ние високо ценим, бяха сполотени и единни и ни допълваха във всичко. Имахме подкрепата на ръководството на собствениците на базата в лицето на г-н Н. Николаев, въпреки че ние сме си по правило в гората и не ползваме удобствата и. Важно е да се знае, че имаме сигурната им подкрепа през годините до сега. Завършихме с тридневен лагер, защото за да направиш нещо смислено като дейности с всички принадлежащи ритуали и организация, е нужно достатъчно време. Това е правило при нас и резултатите показват правотата за това. Игри, забавления, труд и почивка. Дейностите бяха разработени от Криско, който за пореден път показа че е „човекът оркестър“. Оцеляването което подготви накара патрулите да се постараят доста за да спечелят битката с времето почти с „фотофиниш“, разлика от 9 минути е малко като измерение. Бяхме впечатлени от стафския екип – Криско, Младен, Иво Добрев и Добри /добре дошъл отново сред нас/. Нощния поход провери освен уменията в ходене и ориентиране по местноста и куража на участниците, защото имаше изненада от грухтящи „прасета“ скрити в тъмнината. Страха премина в смях, след появата на скритите скаути погодили номера. Недялко – нашия поет, не пропусна да покаже нови стихове, част от които бяха и любовната му лирика. Напред и нови творчески успехи.
Дидка спокойно можем вече да си я наричаме „майка Тереза“, толкова бе отдадена на всички. Грижеше за всичко и всички, трудно се спираше на едно място и не оставаше нито за минутка без работа. Сред активните, не само за този лагер, ще добавим Янка, Марияна, Петър и Иван Господинов. Превърнахме готварството в изкуство и дори капризите на г-н „Ко ша ям“ бяха задоволени. Боядисвахме и апликирахме павилиона си. Подготвихме дървения си материал за зимата. Имаме идеи как да решим проблемите с активноста на членовете си. Мислим да го предложим и на други клубове. Идва време за туристически походи и сбирки по хижи. Работата в клубовете е свързана с правене на проекти, изработване на скаутски материали, предмети, храни и други вещи и аксесоари за Коледни подаръци и за скаутски базар. Идеите искат своята реализация, а въпросите чакат отговори.


Тази статия е в Категория: Дейности, Лагери, Новини
Можете да проследите всеки отвор чрез RSS 2.0 полето. Можете да дадете коментар в края на статията. Pinging функцията е забранена.

Отговори