От: Клубен Водач на дек., 20, 2009 в категория Дейности, Лагери

Искаме на хижа в планината,но да има и сняг- с тези дими скаутите от клуб „Антола“,посрещахме нашия водач Дарин на сбирките си. Той ни обеща не само хижа а и сняг. А датата трябваше да бъде удобна и за други клубове. Но те не успяха да си осигурят финансиране и така на 12 декември,се озовахме само ние на гарата. И изведнъж …заваля сняг. Хубав,пухкав,дребен и миришещ на приключения.Галещ бузите и ушите,целуващ ни по очите и носа.Първият сняг за тази зима и ние сме на поход!Маршрута на похода бе до с влак до Габрово, а от там с автобус и пеш до хижа Ябълка /бившата „финтекс“ на която се проведе зимния национален лагер – 2008 /
Групата бе от 15 души скаути,но имаше и подкрепата на туристи,начело със „знаменития“ д-р Бужев. Той разбира се не изтрезня до края на похода,но това си е част от програмата. Великолепието на природата ни завладя и не усетихме как стигнахме до хижата. Леля Тотка ни посрещна отново намръщена и незапалила още парното,но след като ни смъмра малко се зае с работата си.
След като се настанихме и заситихме глада,атакувахме снега и гората. Всички се включихме в изкуството да запалим огън с 3 клечки кибрит в снежно време. Научихме че най-доброто дърво за разпалки в тази част на света е брезовата кора и борови корички. Успяхме с третата клечка с помоща на двусантиметрово парченце гума,извадено от комплект за оцеляване. Може да си го отрежеш и от тока на обувките си. Следващото ни занимание беше надпреварата с чували, но се превърна в търкаляне и пробиване на дупки в снега.
Хубаво намокрени се прибрахме в хижата за да започне вечерната част. Младен носеше уредбата си и имахме музика за месеци. Химн ни беше  “ …къде те намерих такава, хем си знаех за лудата крава…“, защото комичните изпълнения на някои /визирам и себе си/ ни караха да се превиваме от смях. Ориентирането по карта ,показа че все пак момчетата са по-бързи от момичетата,макар и с няколко секунди. Криско бе главния стаф на проявата и намери една секретна карта от леля Тотка.
Топла хижа и снежна зима,планина и приятели. Прекрасни комбинации за добро настроение. Обратният път към къщи,напомня за задължения и затова не преливахме от възторг. Но стъпването на родната гара си е носталгичен момент . Идват празници ,а след това е ясно Дарин пак ще измисли нещо!

Сашо..


Тази статия е в Категория: Дейности, Лагери
Можете да проследите всеки отвор чрез RSS 2.0 полето. Можете да дадете коментар в края на статията. Pinging функцията е забранена.

Отговори