От: Клубен Водач на май, 04, 2011 в категория Новини

От миналата година започна подготовката не само на австралийските пътешественици с велосипеди от Австралия до Световното Скаутско джамборе в Швеция, а и за нас. Ние се включихме в избора им на маршрут през България в който участва Дамян Лечев. Предложихме им да ги посрещнат клуба в Ямбол в Южна България и нашия клуб в Северна България. И така на 29 април те прекосиха нашата граница и с тях се заеха Яна и Момчил,  което бе отразено от bTV. На 2 май ние си ги посрещнахме при с.Светлен и с придружаващи ги велосипеди и автомобил ги екскортирахме до гр.Попово. Там в клуба ни ги чакаха скаути, които ги посрещнаха с хляб и сол. Мимито бе направила страхотна питка и по стара традиция ги нагостихме и приехме като приятели. След което започна програмата ни по тяхното настаняване и развеждане из района. Не пожелаха да спят на хотел, а домашната атмосфера на скаутски дом. Заведохме ги до нашия лагер край Паламарца, после на крепоста „Ковачевско кале“ и разбира се в музея на града, където ни посрещнаха и с превод им разказаха за историята на нашия край. Вечерта пак имаше скаутска среща на кафе. Особенна благодарност отправяме към хората които ни помогнаха за домакинството ни – „Пламко“,“Антола“,Община Попово и Пламен Събев. На следващия ден отново ги екскортирахме до напусакането на района ни чак до с.Крепча. Разделихме се като знаем, че пак ще се видим – на Световното джамборе, където ще изпратим 7 скаути от клуба с които Адам и Стивън се запознаха. Екскортиращите бяха Иво Тихомиров, Криско, Мимо и Сашо и се справиха перфектно със задачата.
На 30 април /събота/ направихме колопоход до с.Априлово с цел почистване на паметника на Атанас Пеев – сражавал се на Шипка и участвал в няколко войни, който се намира на „Керчана“ и бяхме поели задължение към него. Активно се представиха Свилен и Радостин, браво момчета.


Тази статия е в Категория: Новини
Можете да проследите всеки отвор чрез RSS 2.0 полето. Можете да дадете коментар в края на статията. Pinging функцията е забранена.

Отговори